Category Archives: Övningar

Landart

Besökarna på “Den stora trädgårdsfesten” på Sofiero i Helsingborg gjorde det här konstverket på gräset nedanför slottet.

Posted in Allmänt, Festligt, Övningar | Comments Off

Ecoart

Genom att använda naturmaterial på en plats så lär vi oss mer om platsen genom dess material. Här ett exempel från en kurs med magisterstuderanden i utomhuspedagogik. Att samspela med naturen på det här sättet blir en viktig del för … Continue reading

Posted in Kurser, Övningar | Comments Off

Övning i design

Med hjälp av pinnar, ståltråd och en syl kunde vi konstruera olika figurer. Vi utgick från de fyra grundformerna: cirkel, triangel och kvadrat. Sedan gjorde vi våra initialer – som bygger på grundformerna. Efter det fanns det ingen ände på … Continue reading

Posted in Övningar | Comments Off

Trollslända

Kaviarplåt, grenbit, mässingstråd och två krakelerade glaspärlor kan tillsammans bli en trollslända:

Posted in Sommar, Återbruk, Övningar | Comments Off

Spindel

Gjort spindlar – jordspindel, sandspindel, lövspindel etc. Allt efter vad vi kamouflerade dem med. Benen i ståltråd och kroppen av kotte från svarttall som ekorren hjälpte till att forma. 24 st på en och samma gång – inte dumt.

Posted in Övningar | Comments Off

Höstskörd

Med rönnbär, pilkvistar, ekollon, kastanjer och olika blad hade jag en väldigt trevlig och fantasifull dag med eleverna på Centrumskolan i Helsingborg. Jag visade materialet och verktygen och sedan var det elevernas fantasi och kreativitet som styrde vad det blev.

Posted in Höst, Övningar | Comments Off

Stranden

På stranden med barnen från Söderskolan i Helsingborg. Blåste en hel del så vi kunde inte håva som vi tänkt. Men vi gjorde små konstverk i sanden av allt det vi fyndade vid havet!

Posted in Höst, Övningar | Comments Off

Konst i damm

Genom att fästa ihop kaveldunsblad med tandpetare kunde vi göra konstverk som flöt omkring i vattnet. Mycket enkel teknik som ger många möjligheter.

Posted in Allmänt, Övningar | Comments Off

Bladkonst

Avslut av matteprojekt på Centrumskolan i Helsingborg. Uppgiften blev att konstruera bladkonst av de nyutslagna bokbladen. Följdfrågan blev vilken matematik som fanns i figurerna? Här ett exempel: Figuren är gjord av ett antal blad med en oval form. Det finns … Continue reading

Posted in Allmänt, Övningar | Comments Off