Slöjdkurs

Hantverksintresserad? Dessutom intresserad av naturen? Då kan den här kursen vara något för dig.

När vi tillverkar något av naturens material är inte slutresultatet det viktigaste. Vägen från idé till det färdiga föremålet är minst lika viktig. Att i lugn och ro, med material och verktyg, tillverka något är att fånga stunden.

Vid varje tillfälle börjar vi med att vi går runt och samlar olika användbara växter från platsen där vi befinner oss. Sedan sätter vi oss på slöjdpallarna och använder växterna som vi samlat. Vad vi kan göra bestäms utifrån det material vi har hittat. Är vi i skogen blir materialet därifrån, är vi på en strand blir det strandens material.

Kursen passar alla naturintresserade. Du behöver inga förkunskaper. Det viktiga är att känna glädjen att få göra något med sina händer och dessutom få vara ute i naturen. – Världens vackraste slöjdsal! Kursen fungerar utmärkt som inspiration för dig som arbetar med barn. Många av föremålen som vi bekantar oss med, passar utmärkt också för unga händer.

Vid varje träff arbetar vi med skilda växtdelar. Vi färdigställer föremålen under ett och samma tillfälle. Nästa gång vi träffas blir det nya växter och nya föremål. Det handlar om småslöjd!

Exempel på föremål som vi kan komma att tillverka:

Visselpipa av fläder eller rönn.
Ringar och kransar.
Girlander av vårens vilda växter.
Fantasifåglar och djur av grenar.
Halsband helt av egenskördat material.
Björkvisp och andra köksredskap.
Liten rolig figur.
Det finns stor flexibilitet i vad vi gör. Men vi startar inga större slöjdprojekt som tar flera gånger att färdigställa.

Comments are closed.